Menu Degustacyjne

Popisowe, autorskie uczty przygotowane przez szefów kuchni. Idealnie skomponowane menu składające się z co najmniej trzech dań, które prezentują wszystko najlepsze, co restauracje mają do zaoferowania. Na menu degustacyjne obowiązują rezerwacje.

Bicykl | Piotrkowska 66 (tydzień I i II)

Amouse Bouche

Zalewajka na kaszance, biała kiełbasa własnej produkcji, chrzan, lody z karmelizowanych buraczków

Zredukowany krupnik, dekonstrukcja prosiaka, warzywa kalafiorowate

WZka, owoce leśne, wiśniówka

Cena: 49 zł


DOKI gastrobar | OFF Piotrkowska (tydzień II)

Aperitif  (Lillet & tonic)

Przystawka: kompresowany śledź w czarnym occie ryżowym, długo pieczona w soli cebula, wędzona śmietana, kompresowane jabłko miodem.

Zupa: krem z ziemniaków truflowych z kawiorem z wody różanej.

Kieliszek czerwonego wina Appasimento

Danie główne: Comber z jagnięciny nowozelandzkiej podany na borowiku z sercem karczocha faszerowanym serem brie i cydrem.

Deser: Niespodzianka

Cena: 110 zł


Sote | Nobo Hotel | Liściasta 86 (tydzień II)

Smażony kozi ser/Kurka/Rozbeff/Koperek

Chłodnik z ogórków małosolnych/winogrono/migdały

Polik wołowy/majonez buraczany/gryka/marchew/pęczak/rodzynki

Tatar z Pomidora/Avocado/jeżyna/Ryż/siemię lniane

Dorsz/palone masło/bób/twaróg/Kapary -mono szarlotka/marakuja/

Cena: 79 zł


Sprawdź także: KULINARNE TRASY TEMATYCZNE | WYDARZENIA TOWARZYSZĄCE