7 września (sobota) | Wyprawa do Winnicy Smolis
Nareszcie! Planowałyśmy to wydarzenie chyba dwa lata i w końcu się udało – jedziemy razem do Ewy i Jana Smolisów zobaczyć ich winnicę, dowiedzieć się więcej o produkcji win metodą szampańską i oczywiście spróbować ich wyjątkowych trunków! Przed wami pierwsze wydarzenie specjalne tegorocznego Jemy w Łodzi Food Fest.
Jeśli interesujecie się choć trochę winami, Jana Smolisa nikomu nie trzeba wam przedstawiać. Jeśli nie, nie ma problemu – zacznijcie z nami waszą winną przygodę. Jan, a właściwie Jean Thierry, jest Francuzem z polskimi korzeniami, który zamienił francuską Szampanię na polski Park Krajobrazowy Wzniesień Łódzkich. Dlaczego? Dowiecie się na miejscu. Jak sam mówi – wina musujące to jego życiowa pasja. Blisko Łodzi produkuje je z sukcesami tymi samymi tradycyjnymi metodami, a jego wina zgarniają nagrody nie tylko w Polsce, ale i na świecie. Wybitny specjalista od wina, pasjonat, a prywatnie cudowny, ciepły człowiek.
Jak będzie wyglądała nasza wyprawa? Spotykamy się o 12.00 w okolicach Centralu i stamtąd razem wyruszamy wynajętym busem w okolice Brzezin. Podczas spotkania zobaczymy winnicę, Jan zdradzi nam tajniki produkcji win metodą szampańską (i wiele innych informacji związanych z winem), na miejscu będą czekały na nas wina i przekąski. Spędzimy w winnicy 3-4 godziny i wrócimy do Łodzi.
Chcemy, by wyprawa była jak najbardziej dogodna, dlatego napiszcie proszę w uwagach, jakie miejsce zbiórki najbardziej by wam pasowało. Postaramy się możliwie najefektywniej ułożyć trasę – jeśli się nie uda, zostaniemy przy pierwszej lokalizacji.
Miejsce: Winnica Smolis
Termin: 7 września (sobota) 2024, godz. 12.00
Cena: 250 zł (obejmuje: transport, zwiedzanie, degustację win i poczęstunek
Bilety: dostępne w naszym sklepie
Liczba miejsc: 17 (w zamówieniu prosimy wybierać odbiór osobisty – nie potrzebujecie biletów)
Minimalna liczba uczestników: 8 osób (w przypadku mniejszej grupy wydarzenie zostanie odwołane lub przełożone)
Wydarzenie dla osób powyżej 18 roku życia!